Nemáte doma zavařovací hrnec? Nevadí, vaši oblíbenou pochoutku si můžete snadno připravit ve vaší troubě.
Ingredience
- 3 hrnky očištěného červeného rybízu
 - 1 a 1/2 hrnku cukru
 - 1 a 1/2 hrnku vody
 - 2 PL čerstvé citronové šťávy
 
Postup:
- V hrnci s vodou rozpusťte cukr. Následně přisypejte rybíz, přiveďte k varu a 1 až 2 minuty povařte.
 - Směs sceďte a šťávu vraťte zpět do hrnce. Přidejte citronovou šťávu a několik minut vařte, až směs zhoustne.
 - Poté do hrnce vraťte i zbytky rybízu, zamíchejte a odstavte z ohně.
 - Troubu se spodním a horním ohřevem předehřejte na 175 °C až 180 °C. Při použití horkovzdušného ohřevu stačí 160 °C.
 - Čisté sklenice naplňte zavařeninou a zavíčkujte.
 - Umístěte sklenice na hlubší plech a zalijte vodou tak, aby byly sklenice ponořené do výšky cca 2 až 3 cm. Sklenice se nesmějí navzájem dotýkat.
 - Plech se sklenicemi dejte do trouby na cca 40 až 50 minut.
 - Po uplynutí doby, nechte sklenice ještě chvíli v troubě, potom je vyjměte a nechte zcela vychladnout.
 
Konzervování sklenic se zavařeninou v troubě je velice jednoduché a jeho výhoda spočívá v tom, že můžete najednou připravit velké množství sklenic.


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček