Tato nízkosacharidová verze zelných závitků je stejně uspokojivá jako originál. Její tajemství je květáková rýže! Připravte si je už dnes.
Ingredience
Na omáčku:
- 1 (400 ml) plechovka krájených rajčat
 - 1 polévková lžíce jablečného octa
 - 1/2 lžičky vloček červeného chilli
 - 1 lžička sušené cibule
 - 1 lžička sušeného česneku
 - 1 lžička sušeného oregána
 - sůl a mletý černý pepř dle chuti
 - 1/4 šálku extra panenského olivového oleje
 
Na závitky:
- 12 zelných listů
 - 500 g mletého hovězího masa
 - 350 g mletého vepřového masa
 - 1 šálek květáku, nasekaného na zrnka velikosti rýže
 - 3 jarní cibulky, nakrájené na tenké plátky
 - 1/4 šálku nasekané petrželky a další pro podávání
 - mletý černý pepř dle chuti
 
Postup
- Předehřejte troubu na 190° C.
 - Rajčata, jablečný ocet, chilli, sušenou cibuli, sušený česnek a oregano rozmixujte v mixéru na pyré a dochuťte solí a pepřem.
 - Ve velké hluboké pánvi (nebo velkém hrnci) na středním ohni rozehřejte olej.
 - Přidejte rajčatovou omáčku, přiveďte k varu, poté snižte na středně nízkou teplotu a vařte 20 minut, dokud mírně nezhoustne.
 - Ve velkém hrnci s vroucí vodou blanšírujte listy zelí, dokud nebudou měkké a pružné, asi 1 minutu.
 - Dejte stranou.
 - Připravte si náplň: ve velké míse smíchejte ½ šálku rajčatové omáčky s mletým masem, květákovou rýží, jarní cibulkou a petrželkou.
 - Dochuťte solí a pepřem.
 - Na dno velkého pekáčku rozetřete tenkou vrstvu omáčky.
 - Z každého listu zelí nožem vyřízněte tvrdé trojúhelníkové žebro.
 - Umístěte asi ⅓ šálku náplně na jeden konec každého listu, pak srolujte a při rolování zastrčte po stranách.
 - Na omáčku v pekáčku položte rolky švem dolů.
 - Na zelné závitky nalijte zbylou omáčku.
 - Pečte 45 minut až 55 minut, dokud není maso propečené a vnitřní teplota nedosáhne 65° Celsia.
 - Před podáváním ozdobte ještě petrželkou.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček