Tento recept na zelnou polévku je plný zdravé zeleniny, je vegetariánský a bez lepku, ale také vydatný a chutný. Užijte si ho i vy!
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
 - 2 lžíce másla
 - 1 šálek cibule, jemně nakrájené
 - 2 stroužky česneku, jemně nasekaného
 - 8 šálků zeleninového vývaru
 - 1 plechovka (420 ml) drcených rajčat
 - 1 malá hlávka zelí, nahrubo nakrájená,
 - 2 řapíky řapíkatého celeru, nakrájené na kostičky
 - 1 šálek mražené zeleniny ( kombinace zelených fazolek, mrkve, hrášku, kukuřice)
 - sůl a pepř dle chuti
 - 1-2 lžičky italského koření, dle chuti
 - 1-2 lžičky citronové šťávy, dle chuti chuti
 - 1 lžíce petrželky, čerstvé, nahrubo nasekané
 
Postup
- Zahřejte olej a máslo ve velkém hrnci s nepřilnavým povrchem na středně vysokém plameni.
 - Přidejte cibuli, česnek a opékejte, dokud se česnek nerozvoní a cibule nezesklovatí.
 - Přidejte vývar, rajčata, zelí, řapíkatý celer, mraženou zeleninu, sůl, pepř, italské koření a míchejte, dokud se vše nespojí.
 - Vařte odkryté 20–30 minut na středním plameni, dokud veškerá zelenina nezměkne a nerozvinou se chutě.
 - Odstraňte z ohně a vmíchejte 1-2 lžičky citronové šťávy.
 - Ozdobte čerstvou petrželkou a podávejte!
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček