Tato pochoutka je oblíbená po mnoho generací a každý si ji s chutí připraví. Ostatně je to vynikající pokrm vhodný samostatně, například jako svačina, ale klidně to může být i chutná večeře, případně příloha k masu.
Jestli fandíte studené kuchyni a rádi si pochutnáte na skutečných skvostech, zkuste jednoduché recepty na bramborové pomazánky. Olíznete po nich všech deset.
Ingredience:
- 1 salátová okurka
- 1 středně velká červená cibule
- 1/2 velké zelené papriky
- 2 velká zralá švestková rajčata
- 1/2 hrnku černých oliv (odrůda Kalamata)
- 2 lžíce červeného vinného octa
- 4 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1/4 hrnku nasekané petrželové nati
- 1/8 lžičky mletého černého pepře
- sůl podle chuti
- 1 balení sýru Feta
Postup:
- Okurku omyjeme a pomocí škrabky na ní vytvoříme pruhovaný vzor tak, že vždy každé 2 cm oškrábeme slupku. Rozpůlíme a nakrájíme na plátky.
- Vhodíme do mísy a přidáme očistěnou a na kostičky nakrájenou cibuli.
- Papriku zbavíme zrníček, rozkrájíme na stejně velké kostky a dáme rovněž do mísy.
- Pokrájíme omytá švestková rajčata a spolu s olivami i petrželkou přihodíme k ostatní zelenině.
- Olivový olej rozšleháme s vinným octem a přilijeme do mísy.
- Důkladně promícháme, aby se tekutina dostala na všechny kousky zeleniny.
- Osolíme, přidáme pepř, rozdrobený sýr Feta a ještě jednou zamícháme. Nakonec dáme salát aspoň na 1 hodinu vychladit do lednice.
- Pak už jen stačí rozdělit do salátových misek a servírovat.


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček