Šopský salát

Šopský salát
Příprava: 20 minut Počet porcí: 4

Tato pochoutka je oblíbená po mnoho generací a každý si ji s chutí připraví. Ostatně je to vynikající pokrm vhodný samostatně, například jako svačina, ale klidně to může být i chutná večeře, případně příloha k masu.

Jestli fandíte studené kuchyni a rádi si pochutnáte na skutečných skvostech, zkuste jednoduché recepty na bramborové pomazánky. Olíznete po nich všech deset.

Ingredience:

  • 1 salátová okurka
  • 1 středně velká červená cibule
  • 1/2 velké zelené papriky
  • 2 velká zralá švestková rajčata
  • 1/2 hrnku černých oliv (odrůda Kalamata)
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1/4 hrnku nasekané petrželové nati
  • 1/8 lžičky mletého černého pepře
  • sůl podle chuti
  • 1 balení sýru Feta

Postup:

  • Okurku omyjeme a pomocí škrabky na ní vytvoříme pruhovaný vzor tak, že vždy každé 2 cm oškrábeme slupku. Rozpůlíme a nakrájíme na plátky.
  • Vhodíme do mísy a přidáme očistěnou a na kostičky nakrájenou cibuli.
  • Papriku zbavíme zrníček, rozkrájíme na stejně velké kostky a dáme rovněž do mísy.
  • Pokrájíme omytá švestková rajčata a spolu s olivami i petrželkou přihodíme k ostatní zelenině.
  • Olivový olej rozšleháme s vinným octem a přilijeme do mísy.
  • Důkladně promícháme, aby se tekutina dostala na všechny kousky zeleniny.
  • Osolíme, přidáme pepř, rozdrobený sýr Feta a ještě jednou zamícháme. Nakonec dáme salát aspoň na 1 hodinu vychladit do lednice.
  • Pak už jen stačí rozdělit do salátových misek a servírovat.
Luxusní šopák v klasickém provedení.
Zdroj: Zdroj: https://food52.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.