Bulharský salát

Bulharský salát
Příprava: 30 minut Počet porcí: 1

Chutný a maximálně rychlý, přesně takový je tento recept na pochoutku studené kuchyně. Pokud náhodou nějakou ingredienci nemáte doma, jednoduše ji nahraďte jinou, chuti tak neuberete a budete mít zase něco zvláštního.

Ingredience:

  • 1 velké masité rajče
  • 1 polní okurka
  • 100 g balkánského sýra
  • 1 červená paprika (může být i žlutá nebo zelená)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a mletý černý pepř podle chuti
  • 2 lžíce nasekané petrželky na ozdobu

Postup:

  • Začneme tím, že si všechnu zeleninu očistíme a pečlivě umyjeme.
  • Rajče i okurku nakrájíme na kousky a dáme do misky.
  • Papriku rozkrájíme na kostičky a přidáme k rajčeti a okurce.
  • Osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.
  • Zamícháme, a nakonec na celý povrch nastrouháme balkánský sýr na hrubém struhadle.
  • Ozdobíme petrželkou a dáme na 2 hodiny vychladit do chladničky.
  • Pokud nechceme čekat na vychlazení, servírujeme salát ihned po dokončení.
Bulharský šopský salát.
Zdroj: https://www.wandercooks.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.