Tato květáková pochoutka plná skvělých řeckých chutí a spousty čerstvé zeleniny je jednoduchá na přípravu, je nízkosacharidová, bezlepková a veganská, takže si ji může vychutnat opravdu každý.
Ingredience:
Na salát:
- 1 střední květák
 - 1 středně velká okurka
 - 230 g cherry rajčat
 - 10 černých oliv, vypeckovaných
 - ¼ velké červené cibule, nakrájené na kostičky
 - 110 g rozdrobeného sýru feta
 
Na zálivku:
- ½ šálku olivového oleje
 - ½ šálku jablečného octa
 - šťáva z 1 citronu
 - 2 lžíce dijonské hořčice
 - ½ čajové lžičky sušeného oregana
 - ½ čajové lžičky sušené bazalky
 - 3 stroužky česneku, najemno nasekané
 - sůl a pepř podle chuti
 
Postup
- V malé misce smíchejte olivový olej, jablečný ocet, dijonskou hořčici, oregano, bazalku, česnek, sůl a pepř a dobře promíchejte.
 - Dejte stranou.
 - Mezitím přiveďte k varu slanou vodu ve velkém hrnci.
 - Květák rozeberte na růžičky a dejte ho do vroucí vody.
 - Vařte asi 7 minut.
 - Sceďte a opláchněte studenou vodou, aby se vaření zastavilo.
 - Dejte okapaný květák do velké salátové mísy.
 - Přidejte nakrájenou okurku, černé olivy, rajčata, červenou cibuli, sýr feta, připravený salátový dresink a dobře promíchejte.
 - Zakryjte a uchovávejte v chladničce až pět dní.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček