Ideální letní salát z brambor je plný čerstvých bylinek a je krásně doplněn citrónovou zálivkou. Lze ho podávat teplý i studený a připravený ho máte raz dva.
Ingredience:
- 5 – 7 středně velkých brambor (přibližně 700 g), oloupaných a nakrájených na poloviny a poté rozčtvrcených
 - 1 malý svazek pažitky nebo zelené části jarní cibulky (volitelně)
 - 1 malý svazek petrželky (přibližně ¼ šálku), nasekané
 - 1 malý svazek kopru (přibližně 2 polévkové lžíce), nasekaného
 - ½ malé cibule nakrájené najemno podélně nebo jedna šalotka
 - ½ lžičky suchého oregana (volitelně)
 - 4 lžíce olivového oleje
 - šťáva z 1 citronu nebo 2–3 lžíce bílého nebo červeného vinného octa
 - sůl a pepř na dochucení
 
Postup
- Brambory dejte do velkého hrnce a zalijte studenou vodou tak, aby byly zcela ponořené.
 - Přiveďte vodu k varu a pořádně ji osolte.
 - Duste, dokud nebudou brambory měkké.
 - Alternativně můžete brambory vařit v páře.
 - Zatímco se brambory vaří, nakrájejte všechny čerstvé bylinky a cibuli a dejte je do misky spolu s citronovou šťávou nebo octem.
 - Jakmile jsou brambory hotové, slijte je a vložte přímo do mísy s bylinkami.
 - Jemně promíchejte a pokapejte olivovým olejem.
 - Přidejte oregano a sůl a pepř podle chuti
 - Podávejte teplé nebo nechte vychladnout a podávejte studené.
 - V obou případech jsou vynikající!
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček