Černé pivo dodá tomuto pokrmu mírně nasládlou chuť, pokud máte raději neutrálnější chutě, lze černé pivo nahradit pivem světlým.
Ingredience:
- 500 g vepřového masa, například kotlet nebo krkovice
- 1 šálek černého piva
- 1/2 cibule
- 2 PL nasekané čerstvé petrželky
- 2 PL olivového oleje
- 1 PL octa
- 1 čajová lžička mletého černého pepře
- 1 čajová lžička soli
- 1/2 čajové lžičky mletého kmínu
Postup:
- V misce smíchejte pivo, nakrájenou cibuli, veškeré koření, olej a ocet a vytvořte marinádu.
- Plátky vepřového masa vložte do marinády a nechte přibližně 30 minut až hodinu v chladu.
- Následně plátky masa vložte do pánve s rozpáleným řepkovým olejem a z obou stran je několik minut restujte.
- Doba záleží na výšce plátků i na tom, jak moc propečenému masu dáváte přednost.
- Stejný způsob přípravy lze použít i pro venkovní grilování.
Toto vepřové maso na pivu podávejte se zeleninou a čerstvým pečivem či rozmanitými přílohami z brambor.

Pokud máte pro vepřové maso slabost a zároveň neradi trávíte při vaření příliš mnoho času, jistě vás potěší naše rozmanité recepty na vepřové rizoto.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček