Tahle skvělá česnečka vás ne jen zasytí, ale také příjemně zahřeje v chladných dnech.
Ingredience:
- 2 plátky starého chleba
- česneková pasta (8 stroužků česneku rozmačkaných s 1 lžičkou soli)
- 50 ml olivového oleje
- 1 l vývaru
- 1 ks bobkový list
- 3 vejce
- sůl
- pepř
- nať petržele (na ozdobu)
Postup:
- Rozpalte olivový olej
- Na olivovém oleji opečte česnekovou pasu. Dejte pozor abyste ji nespálili, nebo zhořkne
- Než se opeče česnek, nakrájejte chleba na kostičky
- Do opečené česnekové pasty přidejte kostičky chleba a promíchejte
- Zalijte vývarem
- Přidejte bobkový list, sůl a pepř
- Vařte asi 10 minut
- Mezi tím si rozmíchejte vejce a po 10ti minutách přidejte do polévky
- Vejce nechte asi minutu zavařit
Polévku servírujte posypanou petrželovou natí, nebo třeba medvědím česnekem.
Vyzkoušejte také neodolatelnou polévku z medvědího česneku.
Ke konci vaření můžete do polévky prolisovat jeden stroužek česneku. Polévka tak získá silnější česnekovou chuť.


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček