Vyzkoušejte tento recept na lehké, nadýchané lívanečky, kterých nebudete mít nikdy dost. Navíc jsou bezlepkové, bez rafinovaného cukru a jejich textura je neuvěřitelná.
Ingredience
- 1 a 1/2 hrnku quionoové mouky
 - 1 a 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
 - 1/4 čajové lžičky jedlé sody
 - 1/2 lžičky soli
 - 170 g obyčejného řeckého jogurtu bez tuku
 - 2 lžičky vanilkového extraktu
 - 1 šálek rostlinného mléka (výborné je např. neslazené vanilkové mandlové mléko)
 - 1 celé vejce
 - 2 lžíce javorového sirupu nebo 1 lžíce medu
 - tipy k servírování: přidejte 1/2 šálku čokoládových lupínků do těsta nebo ozdobte svým oblíbeným ovocem
 
Postup
- V míse smíchejte suché přísady (mouku se solí) a prosejte.
 - V samostatné velké míse rozšlehejte mokré ingredience do hladka.
 - Přidejte suché přísady do mokrých a jemně promíchejte, dokud se vše dobře nespojí.
 - Těsto by mělo být husté, ale ne suché.
 - Nechte několik minut odležet, zatímco zahřejete pánev.
 - Nepřilnavou pánev lehce namažte tukem a zahřejte na středním až nízkém ohni.
 - Na každý lívaneček nalijte na pánev asi 1/4 šálku těsta a počkejte, až se kolem okrajů začnou tvořit bubliny, a pak zhruba 2-3 minuty smažte.
 - Otočte a smažte další 2 minuty.
 - Podávejte teplé s ovocem/ javorovým sirupem a užijte si to!
 

A co recepty na bezlepkové palačinky? Vyzkoušejte ovocné, tvarohové nebo třeba jogurtové.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček