Neuvěřitelně nadýchané lívance z jogurtu a bezlepkových ovesných vloček se perfektně hodí jako snídaně nebo na víkendový brunch.
Ingredience
- ½ šálku plnotučného řeckého jogurtu
 - ½ šálku neslazeného vanilkového mandlového mléka
 - 1 vejce
 - 1 lžíce kokosového cukru
 - 1 lžička vanilkového extraktu
 - ¼ lžičky mandlového extraktu
 - 1,25 šálku bezlepkových ovesných vloček
 - 2 lžičky prášku do pečiva
 - ¼ lžičky soli
 - volitelně borůvky nebo čokoládové lupínky
 
Postup
- Přidejte všechny přísady (kromě těch volitelných) do mixéru a mixujte na nejvyšší stupeň, dokud nebude směs zcela hladká, asi 30 sekund až 1 minutu.
 - Těsto nechte 10 minut odležet v mixéru; to je důležité, aby se těsto řádně zahustilo!
 - Po 10 minutách pánev lehce potřete máslem nebo olivovým olejem a dejte na střední plamen.
 - Jakmile je pánev horká, přidejte na pánev přibližně 1/4 šálku těsta na každý lívaneček.
 - Okamžitě přidejte 5-6 borůvek nebo čokoládových lupínků na lívanec a smažte 2-4 minuty, dokud se lívance mírně nenafouknou a na okrajích neuvidíte několik bublin.
 - Otočte lívance a smažte dozlatova.
 - Pokud zjistíte, že hnědnou příliš rychle, musíte snížit teplotu.
 - Pánev očistěte a opakujte s novým olejem a zbývajícím těstem.
 - Dobrou chuť!
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček