Čočkový salát s okurkou, červenou cibulí, datlemi a petrželkou je neuvěřitelně chutný a zároveň tak jednoduchý. Je pikantní, svěží a lehký, zalitý domácí citronovou zálivkou.
Ingredience
Na salát:
- 1 šálek zelené čočky
- 4 šálky vody
- 1 bobkový list
- 1 kus zelené řasy kombu (přibližně 8 – 10 cm)
- 1 velká okurka, najemno nakrájená
- 1/2 červené cibule, najemno nakrájené
- 1 šálek datlí Medjool, najemno nakrájených
- 1 malý petrželky
Na zálivku (použijte polovinu z níže uvedeného receptu):
- 1/3 šálku olivového oleje
- 1/4 šálku citronové šťávy
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1/2 čajové lžičky medu nebo javorového sirupu
- 1–2 stroužky česneku, lisované
- sůl a pepř na dochucení
Postup
- Propláchněte a přeberte čočku.
- Do středního kastrůlku přidejte čočku, vodu, bobkový list a kombu.
- Vodu přiveďte k varu, poté snižte teplotu na velmi nízkou teplotu, hrnec přiklopte pokličkou a vařte 16–20 minut.
- Čočka by měla být měkká, ale ne kašovitá.
- Čočku sceďte a nechte několik minut vychladnout.
- Přidejte na kostičky nakrájenou okurku, červenou cibuli, datle a petrželku.
- Připravte si zálivku smícháním všech ingrediencí v misce.
- Hotový salát pokapejte vzniklou zálivkou a promíchejte.

Pojďme si představit snadné varianty receptů na čočkovou polévku. Určitě si mezi nimi vyberete tu svou nejoblíbenější.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček