Tato vláčná máslová buchta, posypaná cukrem, je doplněna plátky hrušek, jejichž sladkost se krásně doplňuje s kyselostí bílého rybízu. Pokud si k ní připravíte i doporučenou vanilkovou omáčku, vykouzlíte naprostou delikatesu!
Ingredience
Na buchtu:
- ¾ šálku másla
- 1 šálek cukru
- 3 vejce
- 1 a ½ šálku hladké mouky
- ¾ lžičky prášku do pečiva
- 3 lžíce mléka
- 1 hruška
- bílý rybíz
- 2 lžíce cukru
Na vanilkovou omáčku:
- 2 lžíce vanilkového cukru
- 2 lžíce moučkového cukru
- 2 žloutky
- ½ šálku smetany ke šlehání
- ½ šálku mléka
- 1 lžička kukuřičného škrobu
Postup
- Předehřejte troubu na 175°C.
- 27 cm dortovou formu vymažte máslem včetně boků.
- Máslo rozpusťte, nechte vychladnout a poté smíchejte s cukrem.
- Do směsi přidejte vejce a po každém přidání dobře prošlehejte.
- V samostatné míse smíchejte mouku a prášek do pečiva.
- Přidejte polovinu suché směsi k mokré směsi a míchejte, dokud se vše nespojí.
- Přidejte polovinu mléka a poté opakujte, dokud se mléko a suché přísady nespojí.
- Směs nalijte do vymazané formy.
- Hrušku rozkrojte na tenké plátky, vytvořte dlouhé kousky a položte je na vrchol buchty ve tvaru větrníku.
- Zbytek buchty posypte bílým rybízem, který jste omyli a osušili.
- Buchtu pečte v předehřáté troubě 35 minut, poté posypte 2 lžícemi cukru a pečte dalších 5 minut.
- Vychutnejte si buchtu s vanilkovou omáčkou.
- Smíchejte moučkový cukr, vanilkový cukr a žloutky.
- V malém hrnci na středně nízké teplotě zahřejte mléko a smetanu.
- Zahřátou mléčnou směs pomalu za stálého šlehání nalijte do směsi vajec a cukru.
- Nalijte směs zpět do hrnce a za stálého míchání snižte teplotu na minimum.
- Do kukuřičného škrobu v malé misce přidejte několik kapek studeného mléka nebo smetany a míchejte, dokud nevytvoříte pastu.
- Přidejte lžíci teplé směsi z hrnce do pasty z kukuřičného škrobu a po pořádném promíchání opakujte.
- Nalijte směs kukuřičného škrobu do hrnce k teplé směsi a dobře šlehejte, dokud směs nezhoustne.
- Odstraňte z tepla a podávejte teplé nebo vychlazené s rybízovou buchtou.

Inspirujte se také našimi nejlepšími recepty na rybízovou bublaninu, která se skvěle hodí ke každé příležitosti.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček