Tento recept můžete ozvláštnit přidáním sýru čedar, který polévce dodá velmi lahodnou a nevšední chuť. Vyzkoušejte!
Ingredience:
- 1/2 šálku ovesných vloček
- 1 šálek nakrájené zeleninové směsi (fazole, paprika, mrkev, hrášek, kukuřice)
- 1/4 šálku nakrájené cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 bobkový list
- 2 jarní cibulky
- 1/3 čajové lžičky italského koření
- špetka muškátového oříšku
- 1 a 1/2 šálku mléka
- 1 šálek vody
- 1 PL olivového oleje
- 1/4 čajové lžičky cukru
- sůl
- sýr čedar na posypání (volitelně)
Postup:
- V hrnci zahřejte olivový olej, přidejte bobkový list, nadrobno nakrájený česnek, cibuli a bílou část jarní cibulky.
- Restujte, dokud cibule nezprůsvitní.
- Následně přidejte směs nakrájené zeleniny a několik minut ji restujte.
- Poté přidejte ovesné vločky, vodu, mléko, sůl, cukr a italské koření
- Vařte na mírném plamenu, dokud se ovesné vločky nerozvaří.
- Podávejte ozdobené zelenou jarní cibulkou, špetkou muškátového oříšku a posypané sýrem čedar.
Tato vločková polévka chutná znamenitě s čerstvým pečivem, k ozdobení můžete použít i nakrájenou pažitku.

V době Vánoc můžete kromě receptů na vločkové polévky vyzkoušet i ovesné cukroví!

 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček