Ochutnejte tento zajímavý recept, který je velmi chutný a na přípravu maximálně jednoduchý. Z několika málo surovin vykouzlíte skvělou dobrůtku, která nadchne i vaše přátele.
Ingredience:
- 6 vajec
 - 1 středně velká červená cibule
 - 1/4 hrnku majonézy
 - 1 polévková lžíce dijonské hořčice
 - 2 lžíce jemně nasekané petržele
 - 2 lžíce jemně nakrájené pažitky
 - 1 lžička čerstvé citronové šťávy
 - 1/8 lžičky mletého černého pepře
 - mořská sůl podle chuti
 
Postup:
- Přivedeme k varu hrnec vody, aby začala hodně bublat. Poté snížíme teplotu nízký stupeň, aby se netvořily žádné bubliny.
 - Pomocí velké kuchyňské lžíce vložíme do horké vody jedno vejce po druhém a znovu zapneme sporák na nejvyšší stupeň.
 - Vejce budeme vařit přesně 12 minut, přičemž si mezitím připravíme mísu se studenou vodou a několika kostkami ledu.
 - Po uplynutí této doby vyjmeme vejce z hrnce a na několik minut vložíme do ledové vodní lázně. Tím zastavíme proces vaření a vejce ochladíme.
 - Vychladlá vejce oloupeme, nakrájíme na středně velké kousky a dáme do misky.
 - Cibuli očistíme, nakrájíme na jemné kostičky a přihodíme na vejce.
 - Přisypeme pažitku, petržel, zakápneme citronovou šťávou, dijonskou hořčicí a majonézou.
 - Důkladně promícháme, aby se vše propojilo.
 - Nakonec ještě osolíme, opepříme a naposledy zamícháme.
 - Podáváme v misce jako klasický salát, ale také můžeme servírovat jako pomazánku na plátku chleba či jako součást sendviče.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček