Brambory jsou skvělou surovinou do mnoha receptur, jako jsou například zapékané brambory. Když jsou ovšem součástí nějaké pomazánky, je její chuť i struktura nezaměnitelná.
Ingredience:
- 15 středně velkých brambor (ideálně odrůda Yukon Gold)
- 1 balení smetanového sýra
- 1/2 kostky čerstvého nesoleného másla
- 1 hrnek zakysané smetany
- 1/3 hrnku smetany ke šlehání
- 3 polévkové lžíce nasekané čerstvé pažitky
- 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička nasekaného čerstvého tymiánu
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
Postup:
- Brambory dáme do hrnce, přidáme vodu, přivedeme k varu a na střední teplotu vaříme asi 10 – 15 minut doměkka.
- Přecedíme a necháme chvíli vychladnout, aby byly vlažné.
- Mezitím si nakrájíme smetanový sýr a máslo na menší kostky.
- Brambory důkladně rozmačkáme na hladkou kaši a po částech vmícháme smetanový sýr a máslo.
- Přidáme zakysanou smetanu i smetanu ke šlehání a pomocí ručního mixéru našleháme, aby byla směs hladká.
- Vmícháme pažitku, petržel i prolisovaný česnek s tymiánem a osolíme i opepříme.
- Naposledy důkladně zamícháme a dáme na 3 hodiny odležet do lednice, aby se jednotlivé chutě promísily.
- Servírujeme na čerstvé bagetě nebo využijeme krekry a jiné slané sušenky.
Tip: Pokud chceme dosáhnout výraznějšího aroma, dáme petržel, pažitku, tymián i česnek do hmoždíře a pečlivě rozdrtíme na pastu.


 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček