Ořechy jsou jedním z nejoblíbenějších druhů vánočního pečiva v českých domácnostech. Vyzkoušejte naši variantu s lahodným kakaovým krémem.
Ingredience:
- 600 g hladké mouky
 - 250 g másla
 - 100 g moučkového cukru
 - 4 vejce
 - 10 g prášku do pečiva
 
Krém
- 200 g másla
 - 200 g cukru
 - 200 g mletých vlašských ořechů
 - 2 PL kakaa
 - rozlámané či nepovedené kousky cukroví
 - několik kapek rumové esence
 
Postup:
- Vyšlehejte změklé máslo s moučkovým cukrem.
 - Přidejte vejce, jedno po druhém, a míchejte, dokud se směs zcela nezapojí.
 - K mouce přidejte sůl a prášek do pečiva a po lžících přidávejte do mokrých přísad.
 - Vypracujte v těsto, které poté zabalte do potravinové fólie a dejte na dvě hodiny do ledničky.
 - Malým množstvím těsta naplňte formičky na ořechy.
 - Ořechy upečte v předehřáté troubě dozlatova.
 - Následně ořechy vyklepněte a nechte vychladnout.
 - V mezidobě si připravte krém.
 - Máslo vyšlehejte s cukrem do krémové konzistence.
 - Vmíchejte kakao a rumovou esenci.
 - Přidejte ořechy, kousky cukroví a vymíchejte v krém.
 - Následně k sobě pomocí krému ořechy slepte.
 - Ořechové cukroví můžete před podávání posypat malým množstvím moučkového cukru.
 

Při pečení cukroví lze používat téměř všechny druhy ořechů. Nejoblíbenější jsou především ty vlašské, lískové a pekanové. Inspirujte se našimi rozmanitými variantami ořechového vánočního pečiva!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček