Jednoduché a chuťově velmi zajímavé cukroví, na které kromě vaječného koňaku potřebujte též tvrdé bonbony.
Ingredience:
- 2 šálky hladké mouky
 - 2/3 šálku másla
 - 1 šálek cukru
 - 1/4 šálku vaječného koňaku
 - 1 vejce
 - 1/2 šálku rozdrcených tvrdých bonbonů, například bon pari
 - 3/4 čajové lžičky prášku do pečiva
 - 1/4 čajové lžičky soli
 - 1/4 čajové lžičky mletého muškátového oříšku
 
Poleva
- 3 šálky moučkového cukru
 - vaječný likér
 
Postup:
- V míse prosejte mouku, prášek do pečiva, sůl a muškátový oříšek.
 - V jiné míse vyšlehejte máslo s cukrem do světlé a krémové konzistence.
 - Přidejte směs do moučné směsi a promíchejte, dokud se nespojí.
 - V malé misce smíchejte vejce a vaječný koňak.
 - Přidejte vše najednou do moučné směsi a vytvořte těsto.
 - Mísu přikryjte potravinovou fólii a vložte na 2 hodiny do ledničky.
 - Vychlazené těsto rozválejte na plát o tloušťce přibližně půl centimetru.
 - Pomocí vykrajovátek, která používáte na linecké, vykrájejte požadované tvary.
 - Vánoční cukroví odkládejte na plechy vyložené pečicím papírem.
 - Každý střed cukroví naplňte několika kousky tvrdých bonbonů, které jste rozdrtili pomocí mixéru.
 - Pečte v troubě předehřáté na 170°C přibližně 12-15 minut.
 - Když vánoční cukroví chladne, připravte si polevu.
 - Moučkový cukr smíchejte s malým množstvím vaječného koňaku a vymíchejte do požadované konzistence.
 - Ozdobte pomocí kornoutku z pečicího papíru.
 

Máte rádi cizí recepty na vánoční cukroví? Upečte si s námi úžasné išelské cukroví, které pochází od našich rakouských sousedů.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček