Slepujete linecké pečivo pouze jedním druhem marmelády? Zbytečně se ochuzujete o rozmanité chutě i barvy! Inspirujte se naším receptem!
Ingredience:
- 2 šálky hladké mouky
 - 2/3 šálku másla
 - 2/3 šálku cukru
 - 1 vejce
 - 3/4 čajové lžičky soli
 - 1/2 čajové lžičky mleté skořice
 - 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
 - 1 čajová lžička prášku do pečiva
 - kůra z 1 citronu
 - různé druhy marmelády, například rybízová, malinová, meruňková či pomerančová
 - moučkový cukr na posypání
 
Postup:
- V míse smíchejte prosetou hladkou mouku, prášek do pečiva, sůl a skořici.
 - Pomocí mixéru vyšlehejte máslo s cukrem.
 - Přidejte vejce a vanilkový extrakt.
 - Postupně do směsi másla vmíchejte moučnou směs a důkladně míchejte, dokud se těsto nespojí.
 - Vzniklé těsto rozdělte na polovinu a obě části zabalte do potravinové fólie.
 - Následně je uložte alespoň na 2 hodiny do ledničky.
 - Předehřejte troubu na 180°C a vyložte plechy pečicím papírem.
 - Těsto rozválejte válečkem na tloušťku přibližně 3 milimetrů.
 - Vykrajovátky vykrájejte rozmanité tvary cukroví.
 - Stejně postupujte i s druhou polovinou těsta, použijte vykrajovátka s ozdobnými středy na vrchní část lineckého cukroví.
 - Plechy s lineckým cukrovím pečte v předehřáté troubě asi 7-8 minut dozlatova.
 - Po vychladnutí linecké slepte pomocí rozmanitých druhů marmelády.
 - Nakonec toto vánoční cukroví s marmeládou posypejte malým množstvím moučkového cukru.
 

Recepty na linecké cukroví se v rodinách často dědí z generace na generaci. Podívejte se, jak se dá upéct možná trochu jinak.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček