Jednoduchý recept, se kterým se nemusíte obávat, že by vaše perníčky nebyly dostatečně voňavé a měkké.
Ingredience:
- 5 šálků hladké mouky
 - 1 šálek medu
 - 1 šálek másla
 - 1/2 šálku cukru
 - 2 vejce
 - 1 a 1/2 čajové lžičky soli
 - 1 čajová lžička jedlé sody
 - 4 čajové lžičky mletého zázvoru
 - 1 čajová lžička mleté skořice
 - 1 čajová lžička čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
 - 1/2 čajové lžičky mletého hřebíčku
 
Postup:
- V míse prosejte mouku, sůl, jedlou sodu a koření.
 - Máslo a moučkový cukr vyšlehejte mixérem do světlé a nadýchané hmoty.
 - Po jednom zašlehejte vejce a poté tekutý med.
 - Snižte rychlost na nízkou a postupně přidávejte moučnou směs, dokud se vše dobře nespojí.
 - Těsto rozdělte na třetiny a každou zabalte do potravinářské fólie.
 - Dejte na hodinu do chladničky.
 - Předehřejte troubu na 170°C.
 - První třetinu těsta rozválejte na tloušťku přibližně půl centimetru a pomocí vykrajovátek vykrájejte požadované tvary perníčků.
 - Vykrájené vánoční cukroví odkládejte na plechy vyložené pečicím papírem.
 - Stejně postupujte i se zbylým těstem.
 - Pečte v předehřáté troubě přibližně 12-15 minut v závislosti na velikosti perníčků.
 - Po vyhladnutí medové perníčky ozdobte polevou.
 

Vánoce bez tradičních perníčků si v českých rodinách dokáže představit jen málokdo. Upečte si společně s námi voňavé vánoční perníčky!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček