Nedokážete odolat kousku dobré čokolády? V tom případě zcela jistě neodoláte ani tomuto jedinečné dobrotě, kde čokoláda je téměř jedinou ingrediencí.
Ingredience:
- 1/2 šálku šlehačky
 - 200 g nasekané hořké čokolády
 - 1 a 1/2 PL rumu
 
Poleva
- 170 g nasekané hořké čokolády
 - 1 PL kokosového oleje
 - posypky
 
Postup:
- Do žárovzdorné mísy přidejte nasekanou čokoládu a dejte ji stranou.
 - Šlehačku nalijte do hrnce a zahřívejte na mírném plamenu.
 - Když z povrchu začne vycházet pára, sundejte šlehačku z ohně a nalijte ji na nasekanou čokoládu.
 - Nechte několik minut odstát a poté dobře promíchejte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí a směs nebude hladká a lesklá.
 - Jakmile je čokoláda rozpuštěná a hladká, přidejte rum a míchejte, dokud se dobře nespojí.
 - Přes mísu dejte potravinovou fólii a dejte do lednice, alespoň na 2-3 hodiny nebo nejlépe přes noc.
 - Tác nebo plech vyložte pečicím papírem a dejte stranou.
 - Vyndejte čokoládovou směs z lednice a pomocí lžičky nabírejte malé množství a rychle z něj vytvořte kuličku, než začne směs měknout.
 - Kuličku položte na vyložený tác a opakujte se zbývající směsí.
 - Tác vložte do chladničky, aby kuličky ztuhly.
 - Mezitím si ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a kokosový olej na polevu.
 - Poté jednotlivé kuličky pomocí špejle či jehly na špízy namáčejte do polevy.
 - Obalené kuličky odkládejte zpět na tác či plech.
 - Dejte opět ztuhnout do lednice.
 

Šlehačku nemusíte v souvislosti s cukrovím používat pouze ve formě polevy. Přidejte ji i do těsta a vykouzlete s její pomocí lahodné šlehačkové cukroví!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček