Křehké vánoční pečivo, které má díky kombinaci anýzu a skořice jedinečnou chuť i intenzivní aroma. Vyzkoušejte, uvidíte, že vám zachutná!
Ingredience:
- 3 šálky hladké mouky
 - 1 šálek másla
 - 3/4 šálku + 1/3 šálku cukru
 - 1/4 šálku rumu nebo brandy
 - 1 vejce
 - 1 a 1/2 čajové lžičky anýzového semínka
 - 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu
 - 2 čajové lžičky mleté skořice
 - 1 a 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
 - 1/2 čajové lžičky soli
 
Postup:
- Do středně velké mísy prosejte mouku, prášek do pečiva a sůl.
 - Máslo vyšlehejte v jiné míse elektrickým mixérem.
 - Když je směs velmi krémová, přidejte 3/4 šálku cukru, vejce, anýz a vanilku a opět vyšlehejte.
 - Přidejte suché přísady a míchejte, dokud se vše nespojí.
 - Při stále nízkém stupni mixéru zašlehejte 1/4 šálku rumu nebo brandy.
 - Těsto rozdělte na 2 stejné části a každou zabalte do potravinové fólie.
 - Vložte na alespoň 30 minut do ledničky.
 - Předehřejte troubu na 170°C a plechy vyložte pečicím papírem nebo je nastříkejte sprejem na pečení.
 - Na lehce pomoučené pracovní ploše rozválejte vždy jednu porci těsta na tloušťku přibližně půl centimetru.
 - Pomocí vykrajovátky vykrájejte tvary hvězdiček a vánoční cukroví odkládejte na plechy.
 - V závislosti na velikosti cukroví pečte 10-15 minut dozlatova.
 - Smíchejte se zbývající 1/3 šálku cukru se skořicí. A touto směsí posypejte ještě horké anýzové cukroví.
 

Máte rádi jednoduché vánoční pečivo? Inspirujte se i dalšími variantami receptů na Masarykovo cukroví!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček