Tato pochoutka je vynikající směsí likéru, čokolády, ořechů a sušenek. Snadné, rychlé a velmi chutné cukroví, které můžete připravit i na poslední chvíli.
Ingredience:
- 1 šálek rozpuštěné hořké čokolády
 - 1/2 šálku moučkového cukru
 - 1/2 šálku rumu
 - 3 šálky rozdrcených vanilkových oplatek nebo „nepovedených“ a rozlámaných kousků vanilkového cukroví
 - 1 šálek mletých vlašských ořechů
 - 3 PL kukuřičného sirupu
 - 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu
 - 1/2 čajové lžičky soli
 - 1/3 šálku rozmanitých vánočních posypek
 
Postup:
- Čokoládu nejprve rozpusťte ve vodní lázni.
 - Do rozpuštěné čokolády přes sítko nebo cedník nasypte moučkový cukr a dokonale ho do čokolády vmíchejte.
 - Následně do směsi vlijte rum, kukuřičný sirup a vanilku.
 - Vše smíchejte dohromady a míchejte, dokud není směs hladká.
 - V samostatné misce smíchejte rozdrcené vanilkové oplatky nebo cukroví s mletými vlašskými ořechy a solí.
 - Jejich směs vmíchejte do čokoládové směsi.
 - Směs přikryjte a dejte směs na 30 minut do ledničky.
 - Z vychlazené směsi vytvořte kuličky o velikosti přibližně jednoho a půl centimetru.
 - Každou rumovou kuličku vložte do posypek a následně opět dejte ztuhnout do lednice.
 

Z hlediska tuku se při přípravě vánočního pečiva používá především máslo či hera. Nejde ale o jedinou možnost. Vyzkoušejte naše rozmanité recepty na sádlové cukroví jako od babičky.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček