Lahodné a velmi chutné vánoční pečivo, které si všichni hned oblíbí! Původní recept pochází z Itálie.
Ingredience:
- 3 žloutky uvařené natvrdo
 - 2/3 šálku másla
 - 1 a 1/4 šálku mouky
 - 2/3 šálku moučkového cukru
 - 2/3 šálku kukuřičného škrobu
 - 1 čajová lžička vanilkového extraktu
 - kůra z 1 citronu
 - 1/2 čajové lžičky soli
 - moučkový cukr na posypání
 
Postup:
- V míse mixéru vyšlehejte máslo a moučkový cukr.
 - Vmíchejte vanilku, sůl a citronovou kůru.
 - Na mísu umístěte jemné sítko.
 - Přidejte žloutky uvařené natvrdo a lžící protlačte žloutek sítkem, aby se vytvořil jemný žloutkový poprašek.
 - Žloutky zašlehejte do máslové směsi při nízkých otáčkách.
 - Do mísy přidejte kukuřičný škrob a mouku.
 - Šlehejte při nízkých otáčkách, dokud se nezačne tvořit drobivé těsto.
 - Vyklopte těsto na lehce pomoučenou pracovní desku a vypracujte do tvaru koule.
 - Zabalte do potravinové fólie a dejte na hodinu do ledničky.
 - Povrch lehce poprašte moukou a těsto rozválejte na tloušťku přibližně půl centimetru.
 - Vykrajujte pomocí vykrajovátek tvary kytiček nebo jakékoli jiné.
 - Položte na pečicím papírem vyložený plech a pečte při teplotě 160°C 14-17 minut.
 

jednou z ingerdiencí, kterou byste při pečení cukroví pravděpodobně neočekávali je ocet. Pravdou ale je, že octové cukroví, je krásně křehké a nadýchané. Inspirujte se našimi recepty.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček