Vyzkoušejte náš úžasný piškotový moučník s nádechem pomeranče a mandlí k odpolednímu čaji nebo jako perfektní pohoštění na rodinné oslavě.
Ingredience
- 250 g másla pokojové teploty a trochu navíc k vymaštění formy
 - 250 g moučkového cukru
 - 5 středních vajec
 - 175g hladké mouky
 - 75 g mletých mandlí
 
Na náplň:
- 150 g změkčeného másla
 - 150 g moučkového cukru a trochu navíc
 - kůra z 1 velkého pomeranče 1
 - trochu citronové šťávy
 - trochu mléka nebo smetany
 - 3 lžíce malinového džemu o pokojové teplotě
 
Postup
- Předehřejte troubu na 180°C.
 - Namažte a vyložte 2 x 20 cm sendvičové kulaté formy pečícím papírem.
 - Ve velké misce vyšlehejte elektrickým ručním šlehačem 250g másla s moučkovým cukrem dokud nebude směs opravdu lehká a nadýchaná.
 - Po jednom přidávejte vejce, přičemž po každém přidaném vejci směs dobře promíchejte, poté přidejte mouku a mleté mandle.
 - Rozdělte směs do 2 připravených forem a pečte v troubě na středním roštu po dobu 20–25 minut, dokud špejle zatlačená do středu nevyjde čistá.
 - Vyjměte z trouby a nechte buchty ve formách 10 minut, poté je přesuňte na drátěný stojan, aby úplně vychladly.
 - Pro přípravu náplně dejte 150 g másla, moučkový cukr, pomerančovou kůru a citronovou šťávu do mísy a poté vše společně vyšlehejte, aby vznikla lehká máslová poleva.
 - Přidejte trochu mléka nebo smetany, pokud bude třeba.
 - Položte jednu část piškotu na servírovací talíř.
 - Natřete připraveným máslovým krémem, který potřete ještě džemem.
 - Přiklopte druhým piškotem, plochou stranou dolů a lehce zatlačte.
 - Poprašte moučkovým cukrem, poté nakrájejte na plátky a podávejte s hrnkem čaje.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček