Udělat chutné těsto na domácí vafle je možné i bez lepku. S tímto receptem máte jistotu, že budou krásně lehké, na povrchu křupavé a uvnitř nadýchané.
Ingredience:
- 1 a 1/2 hrnku ovesné mouky
- 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
- 1/2 lžičky mořské soli
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 3/4 hrnku mandlového mléka
- 1/4 hrnku kokosového oleje
- 2 velká vejce
- 2 polévkové lžíce javorového sirupu
- 2 lžičky vanilkového extraktu
Postup:
- V míse smícháme ovesnou mouku, kypřící prášek do pečiva, sůl i skořici.
- Vezmeme jinou mísu a do té dáme mandlové mléko, rozehřátý kokosový olej, vejce, javorový sirup, vanilkový extrakt a pečlivě našleháme.
- Pokud by kokosový olej ztuhnul, když se dostane k ostatním mokrým přísadám, zahřejeme vše v mikrovlnné troubě, aby se znovu rozpustil.
- Mokrou směs vlijeme do suchých ingrediencí a pomocí vařečky, důkladně promícháme.
- Jakmile je těsto hotové, necháme ho 10 minut odpočívat, protože ovesná mouka potřebuje absorbovat vlhkost.
- Zapneme vaflovač a necháme ho nahřát. Poté nastavíme teplotu na střední stupeň.
- Znovu promícháme těsto lžící a s její pomocí naneseme dostatek těsty na pokrytí středního prostoru vaflovače.
- Zakryjeme víko a pečeme dozlatova, aby byla vafle křupavá.
- Na pracovní plochu rozprostřeme alobal nebo pečící papír a na něj skládáme vafle jednu vedle druhé. Nikdy jen nedáváme na sebe, jinak ztratí svou křupavost.
- Hotové vafle přelijeme rozehřátou Nutellou, javorovým sirupem nebo třeba ořechovým máslem či čokoládovou polevou. Zkrátka čímkoliv, co nás napadne.

Tip: Perfektním ochucovadlem je Nutella, kterou namažeme na celou plochu vafle. Skvělá je také čokoládová poleva nebo oblíbená marmeláda.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček