Tento moučník je vláčný, pokrytý čerstvou rebarborou, která se skvěle doplňuje s máslovou drobenkou. Vychutnejte si ho i vy!
Ingredience
Na drobenku:
- 260 g hladké mouky
 - 1 čajová lžička prášku do pečiva
 - 300 g třtinového cukru
 - 1 čajová lžička mleté skořice
 - 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
 - 1/2 lžičky soli
 - 170 g rozpuštěného másla
 
Na koláč:
- 260 g hladké mouky
 - 70 g celozrnné mouky
 - 2 lžičky prášku do pečiva
 - 1 a 1/2 lžičky sušeného zázvoru
 - 1 čajová lžička soli
 - 300 g třtinového cukru
 - 170 g másla pokojové teploty
 - 2 lžičky vanilky
 - 4 velká vejce pokojové teploty
 - 1 šálek podmáslí
 - 4 šálky nakrájené čerstvé rebarbory
 
Postup
- Rozpusťte lžíci másla a potřete dno a boky formy o rozměrech 33 x 23 cm.
 - Formu vyložte pečícím papírem tak, aby papír přesahoval strany formy a potřete ho zbylým máslem.
 - Na drobenku rozpusťte na pánvi 12 polévkových lžic másla.
 - V míse prošlehejte mouku, cukr, skořici, muškátový oříšek, prášek do pečiva a sůl.
 - Do směsi mouky přidejte rozpuštěné máslo a lžičkou promíchejte, dokud nebude směs drobivá.
 - Předehřejte troubu na 175°C.
 - Na koláč smíchejte hladkou mouku, celozrnnou mouku, sůl, prášek do pečiva a zázvor.
 - Vyšlehejte dohromady.
 - Dejte třtinový cukr, máslo a vanilku do mixéru a šlehejte, dokud nebude směs nadýchaná, 3-4 minuty.
 - Přidejte vejce, jedno po druhém, šlehejte po každém přidání, dokud se dobře nespojí.
 - Přidejte 1/3 směsi mouky a šlehejte na nízké rychlosti, dokud se mouka nepřimíchá.
 - Přidejte polovinu podmáslí, šlehejte, dokud se nespojí.
 - Přidejte polovinu zbývající mouky a šlehejte, dokud se vše nespojí.
 - Přidejte zbývající podmáslí, šlehejte a poté přidejte zbývající mouku a šlehejte na nízké rychlosti, dokud se nespojí.
 - Oškrábejte dno a boky mísy a míchejte na nízké rychlosti dalších 10–20 sekund, abyste se ujistili, že je vše dobře spojeno.
 - Vložte těsto do formy a pomocí stěrky rovnoměrně těsto rozprostřete.
 - Nakrájenou rebarboru rovnoměrně navrstvěte na horní část těsta tak, že nejprve rozetřete polovinu rebarbory na horní část těsta, poté rozetřete celou směs strouhanky a poté zbývající rebarboru.
 - Vložte formu do trouby a pečte 40–45 minut.
 - Teplota koláče ve středu by měla být asi 94°C.
 - Vyjměte z trouby a nechte ve formě vychladnout 30 minut.
 - Pomocí pečícího papíru vyjměte koláč z formy.
 - Před krájením a podáváním nechte koláč zcela vychladnout.
 

Vyzkoušejte naše recepty na vynikající jablkové řezy ve 4 podobách. Kterou si dáte?

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček