Chuť černých fazolí je vyvážena kyselostí limetky a zázvor tuto luxusní pomazánku příjemně ,,nakopne“. To musíte vyzkoušet!
Ingredience
- 1 stroužek česneku
 - 2,5 cm kus čerstvého zázvoru
 - 1 plechovka černých fazolí (cca 435 g)
 - 1 polévková lžíce olivového oleje
 - šťáva z ½ limetky (možná trochu víc)
 - 10 lžic vody
 - sůl na dochucení
 - pepř na dochucení
 
Postup
- Nastrouhejte nebo nakrájejte česnek a zázvor.
 - Poté je orestujte na oleji na středním ohni ve velké pánvi minutu nebo dvě.
 - Sceďte a opláchněte černé fazole a poté je přidejte do pánve.
 - Restujte ještě pár minut a přidejte postupně pár lžic vody.
 - Nakonec odstavte z ohně, přidejte sůl, pepř a limetkovou šťávu.
 - Pomocí šťouchadla na brambory nebo vidličkou vše rozdrťte na hladkou pastu.
 - Podávejte dip s chlebem, k bramborám, do salátu nebo si ho dejte jen tak jako svačinku s vysokým obsahem bílkovin.
 

Které jsou ty nejoblíbenější recepty ze sterilovaných fazolí a fazolových lusků? To zjistíte v našich 5 snadných receptech na fazolové rychlovky!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček