Tato šťavnatá veganská fazolová pomazánka chutná skvěle jako náplň do pita chleba nebo jen tak natřená na chléb. Doplňte čerstvou zeleninou a máte perfektní svačinku.
Ingredience
- 1/3 šálku nasekaných vlašských ořechů
 - 2 stroužky česneku
 - 2 lžíce červeného vinného octa
 - 2-3 lžíce zeleninového vývaru
 - 1/4 čajové lžičky soli nebo podle chuti
 - 1/8 čajové lžičky kajenského pepře nebo podle chuti
 - černý pepř
 - 2 plechovky fazolí po (425 g), opláchnutých a scezených
 - 3 lžíce nasekané petrželky
 - 3 lžíce jemně nakrájené jarní cibulky
 
Postup
- Vložte vlašské ořechy a česnek do kuchyňského robotu a mixujte tak, aby byly jemně nasekané.
 - Přestaňte mixovat a podle potřeby seškrábněte strany mixéru.
 - Přidejte ocet,2 lžíce vývaru, sůl, kajenský pepř a černý pepř a zpracovávejte, dokud nevznikne hustá pasta.
 - V případě potřeby přidejte další vývar.
 - Přidejte dobře scezené fazole a pulsujte asi 6 až 8krát, což by mělo stačit k tomu, abyste měli vše krásně rozdrcené, ale ne pyré.
 - Směs seškrábněte do velké nádoby a vmíchejte polovinu petrželky a jarní cibulky.
 - Zakryjte a nechte v chladničce po dobu nejméně jedné hodiny, aby se směs mohla spojit.
 - Upravte koření a podle chuti přidejte více octa, pepře nebo soli.
 - Podávejte ozdobené zbylou jarní cibulkou.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček