Namísto polévky s klasickými nudličkami nebo knedlíčky, můžete vyzkoušet i tuto variantu.
Ingredience:
- 1 šálek mouky
- 1 a 1/2 šálku mléka
- 2 vejce
- špetka krystalového cukru
- 1/8 čajové lžičky soli
- 2 PL rozpuštěného másla
- 4 šálky hovězího vývaru
- 2 PL olivového oleje
- 1 pórek
- 1/4 šálku cibulky
- 1 mrkev
- 1 řapíkatý celer
- 1 PL nasekané petrželky
Postup:
- Do mixéru dejte mouku, sůl, cukr, mléko, vejce a máslo.
- Vzniklé těsto nechte 30 minut odpočinout.
- Nalijte čtvrt šálku těsta na rozpálenou pánev s malým množstvím másla.
- Otáčejte pánví, aby se těsto rozlilo.
- Když se okraje těsta začnou odlepovat od pánve, opatrně je odlepte.
- Otočte a 30 sekund smažte též z druhé strany.
- Vzniklé palačinky nechte 15 minut chladnout.
- V mezidobě v hrnci na středním ohni rozehřejte olivový olej a 5 minut na něm smažte nakrájený pórek, celer, zelenou cibulku a mrkev.
- Přidejte hovězí vývar a přiveďte k varu.
- Odstavte z ohně a vmíchejte petrželku.
- Palačinky nakrájejte na nudličky.
- Teplou polévku podávejte teplou s hrstí nudlí.

Máte rádi hovězí polévky? Inspirujte se i našimi dalšími recepty na poctivý hovězí vývar, který můžete podívat nejen na Boží hod, ale kdykoli během roku.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček