Máte rádi sladké snídaně? Zkuste tuto zdravější alternativu oblíbeného pokrmu, na které si jistě pochutnáte.
Ingredience:
- 2 zralé banány (nejlépe, když mají hodně hnědých skvrn)
- 1 a 1/2 šálku ovesných vloček
- 2 vejce
- 1/2 šálku neslazeného mandlového mléka
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 2 čajové lžičky prášku do pečiva
- 1/2 čajové lžičky mleté skořice
- 1/4 čajové lžičky soli
- olivový olej
Postup:
- Všechny ingredience, tedy ovesné vločky, banány, mléko, vejce, prášek do pečiva a koření, vložte do mixéru a mixujte na nejvyšší výkon, dokud nebude směs zcela hladká.
- Lívanečníkovou pánev zlehka vymažte olivovým olejem a rozehřejte.
- Jakmile je pánev rozpálená, přidejte těsto a smažte přibližně 2-3 minuty, dokud se lívance mírně nenafouknou a na okrajích se neobjeví několik bublinek.
- Lívance obraťte a smažte, dokud nejsou i z druhé strany zlatavě hnědé.
- Postup opakujte i se zbývajícím těstem.
- Hotové lívance můžete ozdobit čerstvým ovocem, oříšky či javorovým sirupem.

Recepty na ovesné vločky v podobě lívanců nejsou jedinou možností pro zdravou ovesnou snídani. Inspirujte se také recepty na chutné ovesné kaše.

 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček