Koláče s drobenkou patří mezi ty nejoblíbenější. Vyzkoušejte tuto verzi s lahodnými povidly!
Ingredience
- 250 g hladké mouky
 - 120 ml mléka
 - 50 g másla
 - 1 vejce
 - 3 lžíce cukru krupice
 - 1/2 kostky droždí
 - sůl
 
Na drobenku:
- 50 g hrubé mouky
 - 50 g krupicového cukru
 - 30 g másla
 
Na dokončení:
- 1 žloutek na potření
 - 1 hrnek povidel
 
Postup
- Smíchejte droždí, lžíci cukru, lžíci mouky a polovinu mléka a nechte vyjít kvásek.
 - Teprve když se začnou tvořit bubliny, přidejte zbylý cukr, mouku se solí, vejce, mléko a rozpuštěné (vychladlé) máslo.
 - Vypracujte těsto, přikryjte ho čistou utěrkou a nechte třičtvrtě hodiny kynout na teplém místě.
 - Z cukru, másla a mouky udělejte drobenku.
 - Troubu předehřejte na 180°C.
 - Vychladlé těsto rozdělte na 4 části, z nichž vytvarujte koláče a dejte je na plech pokrytý pečícím papírem.
 - Stěrkou naneste povidla a nechte asi centimetrový okraj.
 - Ten potřete rozšlehaným žloutkem a potom koláče posypte připravenou drobenkou.
 - Vložte do trouby a pečte přibližně 20 minut, okraje koláče by měly být pěkně zlaté.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček