Jedinečnou směs chutí a vůní v tomto netradičním vánočním pečivu si zamilujte!
Ingredience:
- 2 šálky mandlové mouky
- 1 šálek rozinek
- 1/4 šálku medu
- 4 datle
- 1/2 šálku vlašských nebo pekanových ořechů
- 1/8 šálku dýňových semínek
- 1/8 šálku máku
- 3 PL kokosového oleje
- 1 čajová lžička skořice
- 1/2 čajové strouhaného muškátového oříšku
- 1/2 čajové lžičky zázvorového prášku
- 1/2 čajové lžičky jedlé sody
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
Ingredience na dokončení:
- 50 g rozpuštěné hořké čokolády
- strouhaný kokos na posypání
Postup:
- Předehřejte troubu na 170°C.
- Ořechy vložte do mixéru a rozmixujte na malé kousky.
- Vyjměte je a opakujte s datlemi, dokud nebudou zcela nasekané.
- Všechny ingredience na těsto, kromě medu, kokosového oleje vložte do mixéru.
- Mixujte při nízkých otáčkách, dokud se vše nespojí.
- Poté přidejte med a pokračujte v mixování.
- Po troškách přidávejte kokosový olej, dokud nevznikne těsto.
- Těsto rozválejte na tloušťku půl centimetru a pomocí vykrajovátka z něj vykrájejte libovolné tvary.
- Makové cukroví pečte na plechu s pečicím papírem dozlatova, přibližně 12-15 minut.
- Nechte je vychladnout na mřížce.
- Zatímco cukroví chladne, rozpusťte si hořkou čokoládu a pak do ní makové cukroví z části ponořte.
- Na závěr posypejte cukroví kokosem a dejte na 30 minut do lednice, aby čokoláda ztuhla.


 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček