Chuťově velmi zajímavé vánoční pečivo, kterému směs rozmanitého koření zároveň dává i nevšední vůni. Vyzkoušejte, uvidíte, že na něm není nic složitého!
Ingredience:
- 3 šálky burizonů
 - 1 šálek datlí bez pecky
 - 1 PL mletého lněného semínka
 - 3 PL teplé vody
 - 3 PL avokádového oleje
 - 1 čajová lžička vanilkového extraktu
 - 1/2 čajové lžičky mleté skořice
 - 1/2 čajové lžičky mletého zázvoru
 - 1/8 čajové lžičky mletého bílého nebo černého pepře
 - špetka soli
 
Postup:
- V malé misce smíchejte mleté lněné semínko s teplou vodou. Nechte alespoň 15 minut odstát.
 - Do kuchyňského robotu vložte burizony, datle, olej, vanilku, skořici, zázvor, pepř, sůl a lněnou směs.
 - Zpracovávejte 2 až 3 minuty, dokud se těsto nespojí do kuličky.
 - Na pečicím papíru vytvarujte z těsta váleček dlouhý asi 12 cm.
 - Váleček poté zabalte do potravinové fólie a vložte na několik hodin do mrazáku.
 - Předehřejte si troubu na 170°C.
 - Plech vyložte pečicím papírem.
 - Váleček nakrájejte na přibližně půl centimetru silné plátky.
 - Burizonové cukroví pečte na plechu s pečicím papírem přibližně 10 minut.
 - Pokud chcete, můžete před upečením vrchní část cukroví ozdobit kandovaným ovocem.
 

Kandované ovoce využijete také při přípravě dalších vánočních pochoutek. Inspirujte se našimi recepty na cukroví z kandovaného ovoce.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček