Cukroví, po kterém vždy jako první sáhnou děti. Pestrosti jeho barev se nedá odolat.
Ingredience:
- 3 šálky hladké mouky
 - 1 šálek másla
 - 1/2 šálku cukru krystal
 - 1 šálek hnědého cukru
 - 2 vejce
 - 1 a 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu
 - 2 čajové lžičky kukuřičného škrobu
 - 2 čajové lžičky prášku do pečiva
 - 1/4 čajové lžičky soli
 - 2 šálky lentilek + lentilky na ozdobení
 
Postup:
- Máslo, cukr krystal a hnědý cukr smíchejte v míse mixéru.
 - Šlehejte 2-3 minuty nebo dokud nebude hmota lehká a nadýchaná.
 - Do mísy přidejte vejce a vanilkový extrakt a promíchejte.
 - V jiné míse smíchejte mouku, kukuřičný škrob, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl.
 - Přidejte polovinu suché směsi do mísy s máslem a cukrem a promíchejte při nízkých otáčkách.
 - Přidejte zbývající suché přísady a míchejte, dokud se nespojí.
 - Přisypte dva šálky lentilek.
 - Naberte dvě polévkové lžíce těsta a vyválejte je do kuličky.
 - Kuličky následně položte přibližně dva centimetry od sebe na plechy vyložené pečicím papírem.
 - Povrch sušenek ozdobte dalšími lentilkami.
 - Vložte na dobu 10-15 minut do mrazáku.
 - Předehřejte si troubu na 170°C.
 - Cukroví s lentilkami pečte přibližně 10-12 minut nebo dokud okraje lehce nezhnědnou.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček