Cukroví, které svým tvarem připomíná známé „ořechy“. Vyzkoušejte i tuto variantu.
Ingredience:
- 2 šálky hladké mouky
 - 3/4 hrnku cukru
 - 1 šálek másla
 - 1 žloutek
 - 3 čajové lžičky prášku do pečiva
 - 1 PL lžíce vanilkového extraktu
 - marmeláda dle vlastního výběru
 
Postup:
- Máslo rozpusťte v malém hrnci na mírném ohni.
 - Následně ho stáhněte z ohně a dejte ho vychladnout do samostatné misky. Pokud ho nenecháte vychladnout, při přidávání do těsta se vám uvaří žloutek a sušenky se nespojí.
 - V samostatné míse prosejte mouku a prášek do pečiva.
 - Do přepuštěného másla přidejte žloutek, cukr a vanilku a prošlehejte.
 - Přidejte suché přísady do máslové a vaječné směsi a promíchejte, dokud se neudělá drobenka. Pokud je směs příliš mokrá, přidejte po lžících trochu mouky.
 - Předehřejte si troubu na 160°C a plechy vyložte pečicím papírem.
 - Pomocí polévkové lžíce nabírejte těsto, uhlaďte a poté vyklopte, podobně jako když nabíráte naběračkou rýži nebo zmrzlinu.
 - Takto připravené lžičkové cukroví pokládejte na plech.
 - Pečte 11-15 minut dozlatova. Doba pečení záleží na velikosti cukroví.
 - Nechte vychladnout a poté k sobě dva kousky vždy slepte pomocí marmelády.
 

Nechcete o vánočních svátcích příliš přibrat na váze? Jedním z řešení může být naše cukroví bez cukru!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček