Kombinace vanilky a mandlí je velmi oblíbená. Přesvědčte se o tom prostřednictvím tohoto receptu!
Ingredience:
- 3 šálky hladké mouky
- 1 šálek cukru
- 1 šálek másla
- 1 vejce
- 3/4 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 1/2 čajové lžičky mandlového extraktu
- 2 čajové lžičky prášku do pečiva
- poleva dle vlastního výběru
Postup:
- Předehřejte si troubu na 160 °C.
- Smíchejte mouku a prášek do pečiva, dejte stranou.
- V jiné míse smíchejte cukr a máslo
- Přidejte k jejich směsi vejce a vanilkový a mandlový extrakt.
- Postupně přidávejte moučnou směs a míchejte, dokud se vše nespojí.
- Na pomoučeném povrchu rozválejte těsto na tloušťku asi půl centimetru a vykrajujte z něj hvězdičky či další požadované tvary.
- Mandlové cukroví položte na plech s pečicím papírem.
- Celý plech vložte na 5 minut do mrazáku. Tento krok je důležitý, aby si cukroví udrželo svůj tvar.
- Pečte v předehřáté troubě 10-12 minut, dokud okraje nezačnou lehce zlátnout.
- Před zdobením nechte cukroví zcela vychladnout.

Častěji než mandle se při pečení českého cukroví používají ořechy. Inspirujte se našimi rozmanitými recepty na ořechové cukroví!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček