Tento recept je ozvláštněn nejen kakaem, ale také medovinou, do které se namáčejí ořechy. To mu dodává nejen nevšední chuť ale i vůni.
Ingredience:
- 2 šálky hladké mouky
 - 1 a 1/2 šálku vlašských ořechů
 - 2 šálky medoviny
 - 1 šálek másla
 - 1/2 šálku cukru
 - 1 žloutek
 - 1 PL neslazeného kakaového prášku
 - 1 čajová lžička vanilkového extraktu
 - moučkový cukr na posypání
 
Postup:
- Vlašské ořechy namočte přes noc do medoviny.
 - Následující den ořechy nahrubo nakrájejte.
 - V míse promíchejte máslo, moučkový cukr a žloutek.
 - Směs následně rozdělte na polovinu.
 - Do jedné poloviny dejte šálek mouky, kakao a tři čtvrtiny šálku vlašských ořechů.
 - Vypracujte v těsto, vytvarujte do tvaru válečku a zabalené v potravinové fólii vložte na noc do ledničky.
 - Do druhé poloviny směsi dejte druhý šálek mouky, vanilkový extrakt, zbývající množství vlašských ořechů a postup opakujte.
 - Druhý den si předehřejte troubu na 180°C.
 - Vyjměte těsto z lednice a nakrájejte ho na přibližně jeden centimetr silné plátky.
 - Cukroví položte na plechy vyložené pečicím papírem.
 - Pečte přibližně 10 minut a ještě teplé pečivo posypejte moučkovým cukrem.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček