Tato poleva se na větších plochách leskne stejně jako zrcadlo. Odtud její název.
Ingredience:
- 2/3 šálku + 2 a 1/2 PL vody
 - 2/3 šálku šlehačky
 - 1 šálek neslazeného kakaového prášku
 - 1 šálek + 2 PL bílého cukru
 - 4 čajové lžičky želatiny v prášku
 
Postup:
- Do malé misky dejte dvě a půl polévkové lžíce vody.
 - Přisypejte želatinu a důkladně promíchejte.
 - Nechte 5 minut odstát.
 - Kakao a vodu dejte do středně velkého hrnce a míchejte, dokud se nerozpustí všechny kakaové hrudky.
 - Do kakaové směsi přidejte trochu šlehačky a zamíchejte.
 - Přidejte zbývající šlehačku a cukr a jemně pokračujte v míchání, aby se ingredience dobře spojily.
 - Tuto směs následně dejte na sporák a začněte pomalu zahřívat.
 - Jakmile se směs začne vařit, stáhněte ji z plotny.
 - Přidejte želatinu a jemně míchejte, dokud se nerozpustí a nevznikne hladká lesklá poleva.
 

Čokoládové polevy na cukroví využijte skvěle také ke zdobení dalších dezertů, především čokoládových dortů

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček