Med se do perníčků přidává běžně, nahraďte ale jinak používaný cukr javorovým sirupem. Uvidíte, že perníčky nejen osladí, ale zároveň jim dodá zajímavou chuť a vůni.
Ingredience:
- 100 g javorového sirupu
- 100 g medu
- 300 g celozrnné špaldové mouky
- 100 g rozpuštěného másla
- 1 vejce
- 1/2 čajové lžičky mleté skořice
- 1/4 čajové lžičky mletého muškátového oříšku
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
Postup:
- Ve velké míse smíchejte špaldovou mouku, prášek do pečiva, muškátový oříšek a skořici.
- Přidejte všechny zbývající ingredience a míchejte, dokud nevznikne vláčné těsto.
- Těsto zabalte do fólie a nechte v chladničce alespoň po dobu dvou hodin nebo přes noc.
- Předehřejte troubu na 180°C a připravte si pečicím papírem vystlané plechy.
- Těsto rozválejte mezi dvěma listy pečicího papíru a perníčky vykrájejte pomocí vykrajovátek.
- Vykrájené perníčky položte na připravené plechy a pečte 10-12 minut nebo dokud nezačnou okraje hnědnout.

Trpí někdo z vašich blízkých cukrovkou? Upečte mu chutné dia vánoční cukroví!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček