Rajskou omáčku známe všichni, ale už jste jí zkoušeli v italské verzi? Věřte, že má vynikající chuť a je plná skvělých ingrediencí. Její příprava není nijak složitá a výsledek potěší nejen vás, ale i vaše blízké. Neváhejte a podívejte se, jak uvařit tu nejlepší rajskou omáčku.
Ingredience:
- 1 – 2 stroužky česneku
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 250 g čerstvých cherry rajčat
- Sůl podle chuti
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 lžička sušeného oregana
- 250 ml pasírovaných rajčat
- 2 – 3 lžíce nasekané petrželky
- 1 bobkový list
- 1 polévková lžíce sušené bazalky
- 1 malý rajčatový protlak
- 1 velká cibule
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
Postup:
- Do velké pánve, případně do středně velkého kastrolu dáme olivový olej a vhodíme na něj na kostičky nakrájenou cibuli.
- Restujeme při nízké teplotě, až dokud nezíská zlatohnědý nádech. Trvá to asi 5 minut.
- Přidáme propasírovaný česnek a za stálého míchání zhruba 1 minutu prohříváme.
- K česneku a cibuli přihodíme mleté maso a necháme restovat do zhnědnutí.
- Poté přilijeme pasírovaná rajčata, protlak a přisypeme také na čtvrtky nakrájená cherry rajčata.
- Osolíme, zasypeme bazalkou, pepřem, oreganem a vhodíme i bobkový list.
- Zalijeme troškou vody a na středním ohni přivedeme k varu.
- Snížíme teplotu a na mírném ohni vaříme cca 1 hodinu až do zhoustnutí.
- Pokud bude omáčka málo hustá, necháme vařit o trochu déle


 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček