Lahodná chuť tohoto pokrmu spočívá ve zjemnění chuti prostřednictvím smetany, která zároveň omáčku učiní ještě krémovější.
Ingredience:
- 1000 g kuřecích prsou
- 1 žlutá cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 PL najemno nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 1 šálek kuřecího vývaru
- 3/4 šálku oloupaných čerstvých rajčat bez semínek
- 1/3 šálku smetany nebo šlehačky
- 2 PL olivového oleje
- 1 a 1/2 čajové lžičky mletého koriandru
- 1 čajová lžička mletého kmínu
- 1/2 čajové lžičky kurkumy
- 1/2 čajové lžičky mleté skořice
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 1/4 lžičky mletého hřebíčku
- sůl
- 2 PL nasekaného čerstvého koriandru
Postup:
- V malé misce smíchejte většinu koření, tedy mletý koriandr, kmín, skořici, hřebíček a kurkumu, a dejte stranou.
- Na pánvi rozehřejte na středně vysoké teplotě olivový olej.
- Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a orestujte ji, dokud lehce nezezlátne, přibližně 4-6 minut.
- Přidejte prolisované stroužky česneku a zázvor a vařte dalších 30 sekund.
- Následně do pánve přidejte též připravenou směs koření a vařte 30 sekund.
- Přilijte kuřecí vývar a oloupaná a nakrájená rajčata.
- Přiveďte k varu, snižte teplotu a zakryté pokličkou vařte přibližně 5 minut.
- Vzniklou směs poté přelijte do mixéru a rozmixujte dohladka.
- Hladkou směs vraťte zpět do pánve a zahřejte.
- Omáčku ochuťte solí a pepřem, přidejte i na kousky nakrájená kuřecí prsa.
- Přiveďte směs opět k varu, přikryjte pánev pokličkou a za občasného míchání vařte, dokud maso nebude měkké, přibližně 12-15 minut.
- Během poslední minuty vaření vmíchejte smetanu.
Takto připravené kuřecí na kari podávejte s rýží basmati posypané čerstvým koriandrem.

Na kari se dá připravit nejen kuře, ale též slepice. Inspirujte se našimi recepty ze slepičího masa!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček