Tento recept s marmeládou skvěle chutná, pokud jej podáváte ke kávě či čaji.
Ocení jej také vaše děti, pokud jej budete servírovat s teplým mlékem.
Ingredience
- 170 g másla (v pokojové teplotě)
- 190 g krystalového cukru (1 šálek)
- 1 celé vejce
- 1 vaječný žloutek
- 30 ml melasy
- 30 ml zlatého sirupu
- 1 čajová lžička sody
- ½ čajové lžičky soli
- 2,5 čajové lžičky mletého zázvoru
- 1 čajová lžička mleté skořice
- ½ lžičky mletého hřebíčku
- 325 g hladké mouky (2 a ¼ šálku)
- malinový džem k plnění
Postup
- Předehřejte si troubu na 180°C a připravte si plech, vyložený pečícím papírem.
- Máslo a cukr smíchejte dohromady a šlehejte, dokud nebude směs nadýchaná.
- Přidejte jedno celé vejce a jeden vaječný žloutek. Přidejte také směs melasy a zlatý sirup.
- Následně prosejte mouku a vmíchejte do ní koření, sodu a sůl.
- Suchou směs přidejte do mokré směsi a pořádně promíchejte, aby se všechny ingredience pořádně propojily. Mělo by vzniknout, poněkud lepkavé, těsto.
- Hotové těsto, pomocí polévkové lžíce, pokládejte na plech, a to 3–5 cm od sebe.
- Pečte v předehřáté troubě po dobu 11 minut, dokud se okraje nezačnou zbarvovat dozlatova.
- Po upečení nechte perníkové sušenky vychladnout na chladícím roštu.
- Jakmile jsou sušenky studené, namažte každou z nich z jedné strany a spojte vždy dvě dohromady.
- Podávejte s oblíbeným nápojem a skladujte ve vzduchotěsné nádobě.

Chcete si vyrobit domácí šlehačku? Pak se inspirujte recenzemi ručních šlehačů, které vám její přípravu velice usnadní.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček