Vychutnejte si tuto tmavou, vlhkou a kořeněnou dobrotu!
Příprava receptu není složitá a zvládnou ji i začátečníci.
Ingredience
- 1 šálek nesoleného másla
 - ½ šálku vody
 - ¾ šálku melasy
 - ¾ šálku medu (dle vlastní chuti)
 - 1 šálek hnědého cukru
 - 3 šálky mouky
 - 2 čajové lžičky sody
 - ½ čajové lžičky soli
 - 2 čajové lžičky mletého zázvoru
 - 1 čajové lžička mleté skořice
 - ½ čajové lžičky nového koření
 - ¼ čajové mletého hřebíčku
 - ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
 - 3 velká vejce (v pokojové teplotě)
 - ½ šálku nízkotučného mléka
 - 2 polévkové lžíce čerstvého zázvoru (oloupaného a nastrouhaného)
 - šlehačka na ozdobu
 
Postup
- Předehřejte troubu na 180°C.
 - Smíchejte máslo, vodu, melasu, med a hnědý cukr. Vše dejte do pánve a na mírné teplotě zahřívejte, dokud se vše nerozpustí.
 - Sejměte z tepla a nalijte do zapékací mísy, která je vyložená pečícím papírem. Hotový dezert se vám bude, díky papíru, lépe vytahovat.
 - V další misce smíchejte mouku, sodu, sůl, zázvor, skořici, nové koření a hřebíček.
 - Jakmile je melasová směs vlažná, přidejte do ní vejce (po jednom) a pořádně promíchejte. Přidejte také mléko.
 - Do směsi přidejte suché přísady, a nakonec vmíchejte nastrouhaný zázvor.
 - Směs také nalijte do pekáče a pečte 60–90 minut.
 - Tuto perníkovou buchtu, podávejte vychlazenou a ozdobenou šlehačkou.
 

Místo šlehačky můžete použít zmrzlinu nebo jinou sladkost. Inspirujte se recepty na lahodné krémy.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček