Po vyzkoušení tohoto receptu už nebudete chtít připravovat jiný!
Perník můžete dochutit polevou z čokolády nebo zmrzlinou.
Ingredience
- ½ šálku melasy
- 1 šálek vody
- ¼ šálku slaného změkčeného másla
- ¼ šálku cukru
- 1 bílek z velkého vejce
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 1 – ¼ šálku mouky
- ¾ čajové lžičky jedlé sody
- ¼ čajové lžičky soli
- ½ čajové lžičky mleté skořice
- ½ čajové lžičky mletého zázvoru
- ⅛ čajové lžičky mletého muškátového oříšku
- ½ šálku medu
- 6 polévkových lžic hnědého cukru
- ¾ šálku horké vody
- ⅔ šálku rozpuštěného soleného másla
- špetka mořské soli
- vanilková zmrzlina (na ozdobu)
Postup
- Předehřejte troubu na 200°C a připravte si, vymazaný, hluboký pekáč.
- Smíchejte melasu s 1 šálkem vody.
- V druhé misce, pomocí mixéru, vyšlehejte změkčené máslo s cukrem (mixujte 1–2 minuty, dokud nebude směs nadýchaná).
- Do směsi přidejte vejce s vanilkou a šlehejte, dokud nebude směs hladká.
- Přilijte melasovou směs a promíchejte, aby se všechny ingredience propojily.
- Ve vedlejší misce smíchejte mouku, sodu, sůl a zbylé koření.
- Tuto suchou směs přidejte do směsi s melasou a promíchejte.
- Získané těsto nalijte do pekáče a posypte hnědým cukrem a lehce posypte mořskou solí.
- Horkou vodu smíchejte s horkým máslem pomocí vidličky. Následně tuto směs nalijte na těsto v pekáči. Nemíchejte!
- Pečte 45–55 minut, dokud nezačne perník nahoře mírně praskat.
- Litý perník na plech podávejte teplý v kombinaci se studenou zmrzlinou.
- Máte-li rádi ořechy, můžete do směsi přidat pekanové ořechy, které chutnají skvěle.

Vyrobte si vlastní domácí zmrzlinu, podle svého vkusu.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček