Restovaný losos je dobrý tip na jednoduchý a rychlý oběd. Navíc se špenátovým podkladem to bude ráj v puse.
Ingredience
- 4 porce lososa bez kůže
- 100 ml smetany ke šlehání
- 450 g mraženého listového špenátu
- 1 ks cibule
- sůl
- pepř
- citrónová šťáva
Postup
- Porce lososa bez kůže omyjte, osolte, opepřete a zakapejte citronovou šťávou.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemné kostičky.
- Mražené špenátové listy nechte povolit a následně nakrájejte nahrubo.
- Na oleji zpěňte cibuli, vmíchejte špenát, osolte, opepřete a nechte 5-8 minut podusit.
- Když se šťáva vysmahne, vlijte smetanu a ještě chvilku prohřejte.
- Na pánvi na másle propečte lososa z obou stran.
- Hotového lososa podávejte s teplým smetanovým špenátem.
- Vhodnou přílohou k tomuto pokrmu jsou opečené brambory nebo noky.

K lososu v uvedených úpravách se hodí různě upravené brambory – hranolky, vařené nebo kaše. K dušenému lososu můžeme podávat také drobnější druhy těstovin nebo i zmiňované noky.

 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček