Tento koláč je skvělým vegetariánským pokrmem. Sladkost medu zde dobře funguje s hořkostí čekanky. Navíc je hotový za pouhou hodinu a je nízkokalorický.
Ingredience
- olivový olej
- 6 hlav čekanky, podélně rozpůlených
- 2 lžičky moučkového cukru
- kůra a šťáva z ½ citronu
- 320 g listového těsta
- 200 g gorgonzoly
- 3 lžíce medu
- lístky tymiánu z několika větviček
- zelený salát k podávání
Postup
- Troubu zahřejte na 200 ° C.
- Na pánvi zahřejte 1 polévkovou lžíci oleje a poloviny čekanky osmahněte z každé strany dozlatova.
- Musíte odstranit co nejvíce vlhkosti, takže je vařte, dokud nevyteče tekutina.
- Posypte cukrem, pokapejte citronovou šťávou a vařte, dokud se veškerá tekutina z pánve neodpaří.
- Rozbalte listové těsto a kolem okraje lehce naznačte ½cm okraj.
- Pomocí lžičky nandejte na těsto sýr, nezasahujte přes naznačené okraje.
- Nechte si asi ¼ sýru na později.
- Na sýr nandejte čekanku a doplňte zbývajícím sýrem.
- Pečte 20 minut, dokud koláč nebude hotový a krásně zlatavý.
- Mezitím jemně zahřejte med s tymiánem a citronovou kůrou, dokud se nerozteče.
- Naneste na koláč a podávejte se zeleným salátem.

Pokud preferujete slané před sladkým, nezapomeňte se podívat na naše recepty na slaný koláč plněný sýrem 6x jinak!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček