Tento recept je jednoduchý a může to být rychlá večeře, ale i vydatný oběd. Určitě ho zvládnou připravit i začátečníci. Výsledný pokrm je lehce pikantní a velice šťavnatý, navíc plný dokonale měkoučkých kousků hovězího masa, hub i cibulek.
Ingredience:
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
 - 1,5 kg hovězího masa
 - 3 polévkové lžíce polohrubé mouky
 - 350 g hub (hříbky, žampiony)
 - 15 perlových cibulek (kdo nemá, dá 1 velkou žlutou či červenou cibuli)
 - 3 stroužky česneku
 - 2 lžíce balzamikového octa
 - 2 hrnky hovězího vývaru
 - 2 šálky suchého červeného vína
 - 2 snítky čerstvého tymiánu
 - 1 – 2 snítky čerstvého tymiánu
 - 2 bobkové listy
 - 1 – 2 lžičky soli (záleží na tom, jak moc solíte)
 - 1 lžička mletého černého pepře
 - 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu
 
Postup:
- Nejdříve si očistěte houby a nakrájejte na plátky.
 - Česnek oloupejte a důkladně rozmělněte. Můžete použít hmoždíř, nebo to zkusit nožem na prkénku.
 - Připravte si nejlépe litinový hrnec a nechte ho zahřát na plotně.
 - Vlijte olivový olej, vhoďte na něj na kostky pokrájené hovězí maso a zasypte moukou.
 - Za občasného zamíchání nechte restovat tak dlouho, dokud maso nezíská lehce hnědý nádech.
 - Jakmile začne maso pomalu hnědnout, vyndejte jej z hrnce třeba na talíř a odložte na chvíli stranou.
 - Dejte do hrnce nakrájené houby, cibulky perlovky vcelku nebo nakrájenou velkou cibuli na kostičky a nechte zhruba 4 minuty povařit.
 - Zalijte balzamikovým octem, přihoďte česnek a nechte zhruba 2 minuty restovat.
 - V této fázi přidejte hovězí vývar i víno a důkladně promíchejte. Pokud bude pokrm přilepený na dno hrnce, pak jej pomocí ploché dřevěné vařečky lehce oškrabte, aby se pokrm nechytal.
 - Když bude dno pěkně hladké, přisypte maso, rozmarýn, tymián i bobkový list.
 - Osolte a opepřete, pečlivě zamíchejte, zaklopte a nechte na středním ohni vařit zhruba 1 a půl hodiny.
 - To, že je pokrm hotový poznáte tak, že bude maso měkké a velmi jemné.
 - Nakonec smíchejte trochu vody s kukuřičným škrobem, přilijte do hrnce a promíchejte.
 - Ve chvíli, kdy bude směs trochu hustší, je čas jí odstavit z plotny.
 - Jako příloha je ideální bramborová kaše nebo šťouchané brambory.
 - Servírujte tak, že dáte do středu talíře kaši a přelijete hotovým pokrmem.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček