Tento recept je vhodný nejen jako rychlá a chutná večeře. Pokrm je lehounký a, díky čerstvým bylinkám, špenátu a oříškům, také výživný.
Ingredience
- 500 g špaget (1 balení)
 - 1 šálek sušených rajčat v oleji (nasekaných nadrobno)
 - 1 polévková lžíce sušeného česneku
 - 230 g baby špenátu
 - ½ šálku čerstvé bazalky (nakrájené)
 - ⅓ šálku parmazánu (nastrouhaného)
 - ¼ šálku piniových oříšků
 - sůl
 - pepř
 
Postup
- Dejte vařit špagety podle návodu na balení. Vařte ale pouze polovinu doporučené doby!
 - Na rozehřátou pánev nalijte olej ze sušených rajčat (v případě potřeby doplňte klasickým olivovým olejem) a přidejte česnek. Restujte 30 sekund a stále míchejte, aby česnek nezhořknul.
 - Do pánve přidejte špenát a sušená rajčata. Restujte, dokud špenát nezačne vadnout (potrvá to asi 2 minuty).
 - Přidejte předvařené špagety a, v případě potřeby, přilijte trochu vody.
 - Dochuťte solí, pepřem a vše pořádně zamíchejte.
 - Vařte cca 3 minuty, dokud nejsou špagety hotové. Odstraňte z tepla a přisypte bazalku s parmazánem. Nějaký parmazán si nechte stranou na závěrečné zdobení.
 - Každou porci následně posypte piniovými oříšky a zbytkem parmazánu.
 - Špagety se sušenými rajčaty a špenátem můžete ihned podávat. Dobrou chuť!
 

Vyzkoušejte některý z našich receptů na slané pečivo.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček