Jemné slepičí maso se skvěle snoubí se dvěma typy smetany. Výsledkem je krémový pokrm velmi delikátní chuti.
Ingredience:
- 1 slepice, naporcovaná na menší části
- 2 cibule
- 1 šálek kuřecího vývaru
- 1/2 šálku zakysané smetany
- 1/4 šálku šlehačky
- 3 PL olivového oleje
- 3 čajové lžičky sladké papriky
- 1 čajová lžička rajčatového pyré
- 1 čajová lžička čerstvé citronové šťávy
- sůl, pepř
Postup:
- Kousky slepice posypejte solí a pepřem.
- V hrnci rozehřejte olej a slepicí maso na něm ze všech stran orestujte.
- Následně maso z hrnce vyjměte a přidejte do hrnce nadrobno nakrájenou cibuli.
- Když cibule zezlátne, přidejte do hrnce sladkou papriku a důkladně promíchejte.
- Přilijte kuřecí vývar, rajčatový protlak a citronovou šťávu.
- Poté vraťte kousky slepice zpět do hrnce a povařte přibližně 20 minut.
- Pokud se vývar během vaření příliš vyvaří, přilijte ho o něco více.
- Když maso změkne, odstraňte ho z hrnce.
- V mezidobě si v misce promíchejte zakysanou smetanu s moukou a následně jejich směs přidejte do hrnce.
- Za stálého míchání povařte přibližně 5 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Přimíchejte šlehačku a citronovou šťávu.
- Na závěr vložte zpět do hrnce kousky slepičího masa a přihřejte.
Takto připravená slepice na paprice se nejčastěji podává s houskovým knedlíkem či těstovinami.

Máte chuť na slepičí polévku, nebo toužíte ochutnat slepičí maso na kari? Inspirujte se našimi rozmanitými recepty na slepici!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček